Signature desserts by Monica Pușcoiu
Signature desserts by Monica Pușcoiu
Prăjituri cu empatie pentru orice condiție de sănătate și vârstă.
Nouă ne plac mult dulciurile și nu ne-am putea imagina o viață veselă fără ele. Dar, totodată, suntem extrem de conștienți de societatea în care trăim și în care am ales să ne punem la treabă pasiunea și să-i îndulcim pe alții. Câteva lămuriri despre acest context delicat:
- Cele mai recente statistici despre boala celiacă (intoleranța autoimună la gluten) vorbesc despre o incidență de 1% din populație. Sunt cercetări de piață din 2019, iar situația, în mod clar, nu s-a îmbunătățit până în 2023, mai ales pe fondul creșterii notorietății acestei afecțiuni peste tot în lume și în România, ceea ce a dus la un ritm de investigare și, în consecință, diagnosticare, tot mai susținut. Iar în acest 1% nu au fost incluși pacienții cu sensibilitate la gluten, o afecțiune care nu produce atât de mult rău organismului precum celiachia, însă tot lasă urme însemnate asupra sănătății și calității vieții.
- O adresă a Ministerului Educației trimisă școlilor în luna noiembrie 2022 menționa „numărul semnificativ de copii/elevi din învățământul românesc diagnosticați cu boala celiacă”, cerându-le unităților de învățământ preuniversitar să acorde o atenție deosebită colaborării cu familiile acestora, precum și informării și instruirii personalului școlii cu privire la specificitatea acestei boli și la evitarea situațiilor de risc de contaminare a acestor elevi. Și, chiar dacă adresa ministerului nu include vreo statistică sau număr estimat de copii afectați de boala celiacă din sistemul românesc, însuși acest act de corespondență trebuie să ne arate clar că situația este una demnă de luat în seamă.
- Numărul de pacienți cu dabet zaharat raportat în primele șase luni ale 2022 a fost de 1.100.000, față de 800.000 de pacienți câți erau înregistrați în baza de date a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în anii anteriori, conform unei declarații a președintelui instituției. Ori că românii au început să fie mai conștiincioși cu investigarea stării de sănătate, ori că flagelul diabetului s-a extins pe fondul unui stil de viață nesănătos, cert este că populația suferă într-o proporție mai mare decât se știa în trecut.
În aceste condiții, ce ar fi trebuit să facem noi, cu dorința noastră de a bucura pasionații de dulce din România? Păi, să muncim mai mult și mai creativ pentru acest vis! Să ne imaginăm produse delicios de sigure pentru toate vârstele, inclusiv pentru cei cărora condițiile speciale de sănătate le fură plăcerea savurării unui desert.
Astfel s-a născut, sub brandul ALMOND, minunata gamă SIGNATURE DESSERTS by Monica Pușcoiu, o serie de prăjituri și gustări bazate pe făina hrănitoare de migdale, sigură pentru persoanele intolerante la gluten, în combinație cu ingrediente naturale surprinzătoare care înlocuiesc zahărul, spre liniștea, dar și spre deliciul celor cărora condimentul dulce le este interzis.
SIGNATURE DESSERTS: aromă intensă și sănătoasă pentru mai mult timp
Știai că făina de migdale are un indice glicemic de aproape… 1?(Dacă urmezi o dietă keto, sigur că știai.) Da, unu, în timp ce făina de grâu are un indice de 71! Din punct de vedere al impactului pe care aceste două tipuri de făină îl au asupra glicemiei, diferența este enomă.Făina de migdale este pe primul loc în topul făinurilor recomandate de nutriționiști în prepararea produselor pentru pacienții care suferă de diabet de tip 2. Pentru noi a fost o revelație și o mare bucurie să-i descoperim calitățile!
Monica Pușcoiu, miezul creativ ALMOND: „Pur și simplu, ador făina de migdale! În afară de faptul că este sigură pentru cei intoleranți la gluten și foarte versatilă și prietenoasă în procesul de producere a rețetelor, mai are un atu incredibil: datorită conținutului ridicat de grăsimi – și toată lumea știe cât de apreciate sunt grăsimile bune din migdale –această făină ajută la reținerea umidității în produs, astfel încât îi prelungește perioada de valabilitate!”.
Acum imaginează-ți că ți-ai cumpărat prăjitura favorită în drum spre casă de la birou, dar pregătirea cinei și statul la masă ți-au luat ceva timp, apoi oboseala sau, poate, sentimentul de vinovăție că e prea târziu pentru ceva atât de delicios te-au convins să lași prăjitura pentru mâine dimineață la cafea. Cât de mare e dezamăgirea dacă, a doua zi dimineață, n-ai mai găsi-o însiropată, ci tristă și uscată? Deserturile ALMOND nu-ți vor face o asemenea „surpriză”!
Pe lângă că îmbogățește aroma compoziției, făina de migdale păstrează prospețimea unei prăjituri timp de zilei întregi! Aproape toate produsele noastre sunt preparate exclusiv cu făină de migdale, iar colegii din cake shop te vor îndruma cum să alegi cel mai bine pentru sănătatea ta sau a celui drag când cumperi un desert sau o gustare.
Gama de produse SIGNATURE DESSERTS by Monica Pușcoiu, cu făină de migdale și fără zahăr, include torturi: Mulholland Red, Minion MiniCake, The Secret Carrot Cake, brioșe: Malaya Muffin, Peruvian Muffin, English Muffin, Italian Muffinși gustări: Yummy Sticks & Fairy Biscuits.
Toate ingredientele produselor sunt disponibile pentru consultare în cake shop și online.